تاریخ: ۱۳۹۹/۶/۲۴
دکتر کبیری از زهک سیستان و بلوچستان تا بنگلادش
مصاحبه با دکتر حسین کبیری پزشک داوطلب فعال استان خراسان رضوی

مصاحبه با دکتر حسین کبیری پزشک داوطلب فعال استان خراسان رضوی

1) لطفا خودتان را معرفی کنید .

من حسین کبیری، متولد 19 شهریور 1342 و دارای مدرک دکتری پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران هستم و از سال 1371 بمدت دو سال در بخش دولتی (دوران طرح لایحه نیروی انسانی) و پس از آن تا زمان حاضر در بخش خصوصی مشغول بکار هستم.

2) از چه زمانی با جمعیت هلال احمر آشنا شده اید و نحوه آشنایی شما با این سازمان چگونه بوده است ؟

من از سال 1380 و از طریق برخی از دوستان و ویزیت یکی از پرسنل هلال احمر شهرستان سبزوار با جمعیت آشنا شدم و بصورت گاه بگاه در برخی از قعالیت های جمعیت حضور داشتم و از سال 1390 بصورت جدی و بعنوان داوطلب فعال با جمعیت همکاری دارم.

3) انگیزه حضور شما در فعالیت های داوطلبانه چیست ؟

برای من خدمات داوطلبانه مترادف با احساس زنده بودن و شکرگزاری از خداوند  است بخاطر نعماتی است که به من ارزانی داشته است.

اینکه آدمی مسیر، معبر و وسیله ای باشد برای جاری شدن الطاف الهی و کاستن آلام بشری مزیتی است که تنها در امور داوطلبانه میتوان بدست آورد.

من بدنبال و در آرزوی دنیایی هستم انسانی تر، مهربان تر و البته مسالمت آمیز تر.

من باور دارم که میتوان کار بیشتر انجام داد، میتوان کار را بهتر انجام داد و میتوان باز هم جلوتر رفت.

من یقین دارم "خوشبختی انفرادی، نه ممکن هست و نه زیبا"واگر قرار است در شهر و کشور و جهان، آرامش، پیشرفت، سلامتی و خوشبختی باشد تنها زمانی میسر است که همه در رسیدن به آرامش، پیشرفت، سلامتی و خوشبختی به یکدیگر کمک کنیم واین تنها زمانی ممکن هست که همه ما بخشی از زمان، منابع، انرژی و مهارت خود را به رایگان و بدون درخواست های مادی و اقتصادی و حسب انگیزه شخصی و آزاد به دیگران اختصاص دهیم. این معنای خدمت داوطلبانه از دیدگاه من است.

4) در چه برنامه هایی حضور داشته اید ؟

من با افتخار همواره آمادگی حضور در هر صحنه ای از خدمات داوطلبانه را داشته و دارم.

از سال 1380 تاکنون (16 سال) بعنوان پزشک داوطلب با هلال احمر شهرستان سبزوار همکاری داشته و بطور منظم در تیم های کاروان سلامت، تیم امداد و نجات جاده ای، طرح نوروزی هلال احمر و سایر طرح ها و برنامه ها مشارکت فعال داشته ام.

از سال 1390 بعنوان پزشک داوطلب فعال با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و بعنوان پزشک داوطلب تیم BHCU استان خراسان رضوی همکاری میکنم.

------------------------------

الف)در سطح استان خراسان رضوی:

با افتخار در سال 1392 پزشک داوطلب نمونه خراسان، سال 1393 پزشک نمونه تیم BHCU، سال 1394 پزشک نمونه داوطلب و سال 1395 پزشک نمونه تیم BHCU در خراسان رضوی انتخاب شده ام.

ب)در سطح کشوری:

در نخستین همایش تخصصی تجلیل از پزشکان داوطلب جمعیت هلال احمر و روز پزشک موفق به اخذ لوح تقدیر از جناب آقای دکتر فرهادی ریاست وقت سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران شده ام.

فروردین 97 مراسم تجلیل از امدادگران و داوطلبان هلال‌احمر ایران و در حضور فرانچسکو روکا رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر موفق به دریافت لوح افتخار شدم.

بهمن 1397 در همایش به «رنگ سپید، تقدیر از خدمات داوطلبانه جامعه پزشکی برای تسکین آلام بشری» بعنوان یکی از 24 پزشک با بیشترین همکاری با هلال احمر و بعنوان پزشک داوطلب نمونه کشوری موفق به دریافت لوح افتخار گردیدم.

پزشک طرح نذر آب سازمان داوطلبان در شهرستان زهک استان سیستان و بلوچستان و سر بیشه استان خراسان جنوبی

پ)در سطح بین المللی:

تیر ماه 1394 پزشک داوطلب تیم هلال احمر در کشور عراق حضور داشته ام.

آذر ماه 1396 بعنوان نخستین پزشک ایرانی داوطلب و در عملیاتی تحت نظارت صلیب سرخ جهانی در عملیات کمک به آوارگان روهنگیایی در کشور بنگلادش (منطقه کاکس بازار) بمدت یک ماه حضور داشته ام.

مرداد ماه 1398 بعنوان پزشک مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر بمدت یک ماه در عربستان سعودی افتخار حضور داشته ام.

 

5) یک خاطره شیرین و یک خاطره تلخ از مدت حضور خود در هلال احمر بیان کنید.

همه آنچه در تمامی این سالها داشته ام خاطرات خوشی است که تا پایان عمر و چه بسا بعد از آن همراه من بوده و خواهند بود و شاخص ترین و مستمرترین آنها که در تمامی ماموریت ها و حضورم دیده ام، مهربانی و احترامی است که از سوی مردم و آسیب دیدگان شاهد بوده ام. اما در مورد خاطرات تلخ که کم هم نبوده اند مشاهده رنجی است که این مردم مهربان، کم توقع و صبور متحمل آن شده و می شوند و این سوال و درد جانکاه که: این همه درد و حرمان چرا؟ و چگونه می توان از درد و رنج آنان کاست؟

6) چه سخنی با اعضاء و داوطلبان هلال احمر دارید ؟

حسب تعریف فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر داوطلب یعنی کسی که بخشی از زمان، منابع، انرژی و مهارت خود را به رایگان و بدون درخواست های مادی و اقتصادی و حسب انگیزه شخصی و آزاد به دیگران اختصاص میدهد و دراین فعالیت فشار بیرونی اعم از اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جایی ندارد و یکی از ارکان هفت گانه این فدراسیون بین المللی "خدمات داوطلبانه" است.

داوطلبان با نیازها و منابع موجود در جامعه خود آشنا هستند چون در همان جامعه زندگی می کنند، می توانند نیازها یا مشکلات را تشخیص دهند، بارز کنند، طرح و بستر لازم برای اصلاح آن مشکل را آماده کنند، اشخاص مناسب برای ایفای نقش را پیدا نموده و نقشی رهبری کننده و هدایتگر داشته و تا برطرف شدن آن نیاز اقدامات اصلاحی را انجام دهند.

اما داوطلب مسئولیتهایی هم برعهده دارد:

الف) اصول اخلاقی و حرفه ای حاکم بر جمعیت را رعایت کند

ب) از آنچه در اختیارش قرار می گیرد بدرستی استفاده کندپ) با بالاترین استانداد ممکن کار کند ت) در دسترس باشد

7) نگاه شما به اقدامات بشردوستانه و امدادی در حوادث و سوانح و شرایط عادی چیست ؟

بزرگترین تجلی خدا در هستی، انسان است «فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ» و کاری ارزنده تر از امداد و کمک به کسی که جمال و جلال خدا است، سراغ ندارم.

باورم این است که اگر در تمام عمرم تنها توانسته باشم بقدر ثانیه ای از آلام و رنج تنها یک نفر کاسته باشم، دنیا و آخرت مرا بسنده خواهد بود.

8) حرف آخر :

برابر گزارش مرکز آمار ایران متوسط بیشترین زمان صرف شده در شبانه‌روز به گروه فعالیت « رسیدگی و خودمراقبتی » با ١١ ساعت و ٣٨ دقیقه و کمترین زمان صرف شده در شبانه‌روز مربوط به « کار داوطلبانه بدون مزد، کارآموزی و ساير كارهاي بدون مزد » با ٢ دقیقه است.

لازم است باور کنیم و همواره به خود یادآور شویم که:

"خوشبختی انفرادی نه ممکن هست و نه زیبا"

ووظیفه من بعنوان یک انسان و بعنوان یک داوطلب:"پیشگیری و تخفیف آلام بشری"حفظ و ارتقاء شان و منزلت انسان"