امروز: ۱۴۰۳/۷/۲۵



تاريخ: ۱۴۰۲ شنبه ۲۸ مرداد ساعت ۸:۵۹ کد مطلب: 72000
 رفتار خیرخواهانه راهکاری برای ترویج دین است

روحانیت باید در خدمت به مردم پیشتاز باشد/ رفتار خیرخواهانه راهکاری برای ترویج دین است

مراسم اختتامیه اردوی فرهنگی، معرفتی و امدادی کانون‌های طلاب با حضور نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، رئیس سازمان جوانان، معاونین و جمعی از مدیران استانی به میزبانی خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر، حجت الاسلام و المسلمین معزی در این مراسم به تشریح و تبیین فعالیت‌های کانون طلاب در جمعیت هلال احمر پرداخت. 

نماینده رهبر معظم انقلاب در جمعیت هلال احمر در آغاز سخنان خود با طرح این پرسش که "چرا طلبه شده‌ایم؟" گفت :« یقینا رساندن پیام دین به مردم ‌از رسالت‌های اصلی ماست.» 

وی در همین زمینه گفت: این مسئله در قدم نخست با درک درست، شناخت و کسب دانش از معارف دینی حاصل می‌شود. 

حجت الاسلام و المسلمین معزی با مهم برشمردن توجه به شعائر و‌ معارف دینی برای فراهم شدن شرایط آرام‌ در زندگی دنیوی و اخروی خاطرنشان کرد: خدمت به مردم یکی از بهترین شیوه‌ها و راهکارهایی است که می‌تواند در انتقال پیام دین اثربخش باشد. 

نماینده ولی‌فقیه در این ‌باره اضافه کرد: روحانیت باید در خدمت به مردم در پرتوی قرآن و عترت پیشتاز باشد. 

نماینده ولی فقیه در جمعیتدهلال احمر در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تفاهم‌نامه‌های منعقد شده جمعیت هلال احمر و حوزه‌های علمیه، بر اهمیت کسب مهارت امدادی طلاب تاکید کرد و افزود: حضور روحانیون و طلاب در هنگام برور حوادث گوناگون می‌تواند نتایج بسیار تاثیر گذار و مهمی را به دنبال داشته باشد که نمونه‌های فراوانی از آن در حوادث گذشته به وضوح مشاهده شده است. 

نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: در سیل استان گلستان، ۶ هزار طلبه جوان برای کمک به مردم و کاهش رنج سیل‌زدگان در تکاپو بودند. 

مرور شکل‌گیری کانون‌های طلاب از سال ۱۳۹۳ و توسعه آن با همکاری‌ با حوزه‌های علمیه قم و خراسان بزرگ از دیگر موضوعات مورد اشاره نماینده رهبر معظم انقلاب در این مراسم بود. 

بنا به گفته وی هم‌اکنون ۳۳۳ کانون طلاب در کشور فعالیت می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین معزی با بیان مصادیقی از نجات همنوعان از سوی طلاب آموزش دیده پرداخت و گفت: بی‌تردید فعالیت کانون‌های طلاب در حوزه‌های علمیه می‌تواند باعث حضور پررنگ و فعالانه‌تر طلاب در حوادث و ارتقا فرهنگ خدمت باشد. 

اهمیت موضوع تعاون، انفاق و احسان از موضوعات دیگری بود که در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین به آنان اشاره کرد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی با اشاره به اهمیت موضوعاتی همچون تعاون، مساوات، احسان و برابری در دین مبین اسلام، خاطرنشان کرد: اسلام بر اجتماعی که بر پایه وحدت اعتقادی شکل پذیرد، تاکید دارد . وی افزود: به نگاه اسلام، تعاون و فداکاری نیز زمینه رشد و شکوفایی در هر کار و مسئله ایست. 

نماینده رهبر معظم انقلاب همچنین در ادامه به مسئولیت انسان‌ها در برابر یکدیگر اشاره کرد و با بازخوانی بخشی از نامه‌ امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر در نهج‌البلاغه اظهار کرد: حضرت علی(ع) در این نامه خطاب به مالک اشتر می‌فرماید این مردم یا برادر دینی و یا هم نوع تو هستند، پس در مقابل آن شما مسئول هستید.

حجت‌الاسلام و المسلمین معزی رمز ماندگاری خدمت به مردم را نیز اخلاص در عمل عنوان و تاکید کرد: «البته باید خدمت به مردم خالصانه باشد چرا که اگر برای خدا عمل کنیم ماندگار خواهد شد، لیکن اگر به دنبال نام و نشان باشیم عمل ما از بین خواهد رفت‌.» 

نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر در ادامه با اشاره به این که اخلاق در سراسر وجود نیروی‌های هلال احمر متبلور است، افزود: رفتار خیرخواهانه بهترین مروج برای ترویج دین است.  

وی در ادامه جامعه ‌اسلامی را جامعه‌ خدمتگزار، شکیبا، بخشنده، احسان‌گر و عادل برشمرد. 

نماینده ولی فقیه در بخش دیگر سخنان خود به اشتراکات اهداف جمعیت هلال احمر و تعالیم دینی پرداخت. وی با اشاره به وظایف و نقش هلال احمر در ارائه خدمات اجتماعی اظهار داشت: هلال احمر با اهداف بلند انسانی که دارد براساس فرمایش مقام معظم رهبری که منطبق با تعالیم اسلام است اهدافی را دنبال می‌کند؛ این اهداف چهارگانه شامل تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان‌ها، حمایت از زندگی و سلامت آن و برقراری صلح و دوستی میان کشورها است. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزی در محور بعدی سخنان خود به اهمیت مشارکت جوانان در جمعیت هلال‌احمر اشاره کرد و افزود: جوانان سرمایه‌های عظیم این مجموعه هستند که باید از ظرفیت و پتانسیل حاصل از حضورشان در این جمعیت در جهت فعالیت‌های فرهنگی و جریان سازی فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های کانون‌های دانش‌آموزی، جوانان، دانشجویی، آزاد و طلاب در جمعیت هلال‌احمر گفت: توسعه کانون‌های دانشجویی، جوانان و طلاب موضوعاتی است که باید در دستور کار قرار گیرد، چرا که این‌ کانون‌ها دارای ظرفیت‌های بسیاری است و می‌توانند زمینه رشد و تعالی جمعیت هلال احمر را فراهم سازند. 

بنا به گفته حجت الاسلام‌ و المسلمین معزی مهارت‌آموزی در عرصه امدادی می‌تواند ظرفیت طلاب را در فعالیت‌های خیرخواهانه، داوطلبانه و بشردوستانه را ارتقاء دهد.

وی در این‌باره افزود: خوشبختانه جمعیت هلال احمر در بخش آموزش این مهارت‌ها از ظرفیت و توانمندی‌های بالایی برخوردار است. 

اهمیت توجه طلاب به مباحث علمی‌، تقوا و زهد از موضوعات دیگر مورد اشاره نماینده رهبر معظم انقلاب در این مراسم بود.

وی در پایان بار دیگر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای امدادگر هشت سال دفاع مقدس، از همه عوامل اجرایی برگزاری این اردوی سه روزه، قدردانی کرد.

رئیس سازمان جوانان نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت فعالیت‌های طلاب در جمعیت هلال‌احمر گفت: طلاب در حوادث در دو بخش امدادگری و امور معنوی همچون آلام بخشی روحی و روانی حادثه‌دیدگان می‌توانند یاری‌گر باشند. 

وی یاری‌گری و حمایت‌های روانی پس از حادثه را یک مساله مهم برشمرد که طلاب با توجه به ظریفت‌های اعتقادی و باوری می‌توانند در آن برهه نقش مهمی را در جمعیت هلال احمر ایفا کنند. 

حجت الاسلام‌والمسلمین سید هاشم حسینی المدنی در ادامه به مرور برخی از فعالیت های طلاب در دوران کرونا و حوادثی همچون سیل و زلزله کرمانشاه اشاره کرد و افزود: یقینا حضور شما به عنوان یک امدادگر و یاری‌گری شما در بعد معنوی نیز در جامعه اثرگذار خواهد بود.

وی در پایان نگاه ویژه و حمایت‌گرایانه نماینده ولی فقیه، رئیس و دبیرکل جمعیت هلال احمر به فعالیت‌های داوطلبانه و جهادی را یک فرصت برای توسعه روحیه فعالیت های داوطلبی در کشور برشمرد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های کانون طلاب پرداخت. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بختی با اشاره به حضور دبیران مجامع کانون‌های مجامع کانون‌های طلاب ۳۱ استان کشور در این گردهمایی افزود: این اردو متشکل از سه بخش آموزش های امدادی؛ مباحث معرفتی و روش های تبلیغی و همچنین کار تشکیلاتی بود.

بنا به گفته حجت الاسلام‌والمسلمین بختی در بخش امدادی طلاب ضمن آشنایی کامل با جمعیت هلال احمر؛ هشت بخش امدادی شامل احیای قلبی ریوی، اسکان اضطراری، مخاطرات، کنترل خونریزی، آتل بندی و شکستگی، پناهگیری، اطفا حریق را به صورت کلی گذراندند.

وی در تکمیل توضیحات خود در خصوص این اردو گفت: در بخش معارف کاربردی نیز در سه سرفصل فلسفه‌ی بلایا، توحید ،صبر برمصائب و جامعه سازی وخودسازی و اخلاق کار آموزش‌های لازم ارائه شد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در ادامه گفت: در بخش مهارت‌های تبلیغی در سه موضوع اخلاق تبلیغ، فعالیت و تبلیغ دربحران و آشنایی با ماموریت های هلال احمر و تیم طاها طلاب آموزش‌های لازم را فرا گرفتند.

قدردانی و تجلیل از مادر شهید طلبه، میرزا محمود تقی پور، مداحی ذاکر اهل بیت علیهم السلام و اجرای گروه سرود نوجوانان از دیگر برنامه‌های اختتامیه نخستین مجمع دبیران منتخب کانون‌های طلاب جمعیت هلال احمر بود.

ارسال به دوستان  نسخه چاپی


نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی